Een gepensioneerde of iemand die vier vijfde werkt en bijles geeft, kan binnenkort een extra centje verdienen.
Volledig scherm
Een gepensioneerde of iemand die vier vijfde werkt en bijles geeft, kan binnenkort een extra centje verdienen. © CYNTHIA BOLL/Hollandse Hoogte

Onbelast bijverdienen: NSZ haalt uit naar politici die "kleine zelfstandigen laten stikken"

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) meent dat de maatregel die onbelast bijverdienen mogelijk maakt, kan leiden tot "deloyale concurrentie" in bepaalde sectoren. Voorzitter Christine Mattheeuws haalt uit naar de politici die de kleine zelfstandigen laten stikken.

9 reacties

  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Waarom heeft de NSZ geen kritiek op de bijverdiensten van politiekers, iemand die 500 € bijverdient moet ervoor werken en veel, politiekers moeten veelal niets doen, zelfs niet aanwezig zijn, om een veelvoud binnen te rijven.
  • Francky Libbrecht

    6 jaar geleden
    Zoveel gepensioneerden zullen er niet staan te springen hiervoor. En €6000 per jaar, dat krijg je alleen voor kleine klusjes waar een kleine zelfstandige niet op afkomt.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Tja het zin de kleine zelfstandigen die massaal op het NVA gestemd hebben. Nu voelen ze zelf de kracht van de verandering.
  • William Collart

    6 jaar geleden
    De kleine zelfstandige verdienen zoal genoeg in het zwart, heb er bij eentje gewerkt en die zijn portemonnee zal vol met briefjes en dan nog was hij aan het klagen.Om nog maar te zwijgen over wat hij allemaal inbracht in zijn belastingen die niets met zijn bedrijf te maken had.Ze zijn niet allemaal zo maar de zijn er wel veel zo.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik zou wel eens willen weten over welke activiteiten men het hier heeft? Vele zelfstandigen spelen het eerlijk - geen enkel probleem als men eventueel weinig belastingen betaalt als dit volgens de letter van de wet is - maar er zijn ook vele kleine zelfstandigen die ook graag bijverdienen in het zwart en dat komt in principe op hetzelfde neer, beiden zijn onbelast! Maar dat wil mevrouw natuurlijk niet aanpakken!