© Sebastian Steveniers

“Land Invest draait verkoop van grond Slachthuissite aan West-Vlaamse bouwgroep terug”

De Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group heeft de verkoop van zijn grond op de Antwerpse Slachthuissite aan de West-Vlaamse bouwgroep Caenen teruggedraaid, zodat de verkoop van de site -met het oog op de verdere ontwikkeling ervan- aan Triple Living kan worden voortgezet. Dat zegt De Tijd dinsdag. Intussen ontkent het Luikse pensioenfonds Ogeo Fund dat het in financiële problemen zou zitten omwille van de situatie van Land Invest.

Volgens De Tijd verkochten twee spilfiguren van Land Invest, Erik Van der Paal en Marc Schaling, begin dit jaar grond op de Slachthuissite voor 11 miljoen euro aan de Groep Caenen. Die laatste verkocht de grond nu terug aan Land Invest, met een meerwaarde. De voorwaarde is wel dat de projectontwikkelaar uiterlijk op 28 februari een finaal akkoord bereikt met concurrent Triple Living.

© rr

Op de Slachthuissite in Antwerpen wordt een groot bouwproject gepland met - zoals het er nu naar uitziet - 2.400 nieuwe woningen, naast allerlei openbare diensten en groene ruimte. De stad Antwerpen voerde al lange tijd gesprekken met Land Invest over de herontwikkeling, maar het project kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek te verwerken in het kader van de heisa rond contacten tussen politici en projectontwikkelaars. Land Invest zou nu ook in financieel moeilijk vaarwater zitten en daarom een verkoop van de Slachthuissite aan Triple Living willen. Die laatste bevestigde onlangs dat er daarover een princiepsakkoord bestaat.

Pensioenfonds Ogeo Fund, naast Van der Paal en Schaling een belangrijke investeerder in Land Invest, stelt intussen in een persbericht dat de situatie van Land Invest de duurzaamheid van de beheerde pensioenen niet in het gedrang brengt en dat het erover zal waken dat de activa van Land Invest niet zullen worden “verpatst”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER