Een Jemenitische vrouw zit bij een zwaar ondervoed baby in een ziekenhuis in Hodeidah, Jemen.
Volledig scherm
Een Jemenitische vrouw zit bij een zwaar ondervoed baby in een ziekenhuis in Hodeidah, Jemen. © AFP

Oxfam trekt aan alarmbel om extreme hongersnood in Jemen

Circa 5.300 doden, 22 miljoen mensen die nood hebben aan humanitaire hulp en de ergste cholera-epidemie ooit. Dat zijn enkele van de trieste resultaten van de conflicten die Jemen, een straatarm land op het Arabische schiereiland, sinds maart 2015 treffen. Naar aanleiding van "1.000 dagen oorlog" in het land roept hulporganisatie Oxfam de internationale gemeenschap op om meer druk uit te voeren om tot een vreedzame oplossing te komen.

13 reacties

  • rita loos

    6 jaar geleden
    Dat Oxfam het vele geld eerst eens gebruikt voor een campagne om deze mensen te zeggen dat kinderen verwekken geen recht of verplichting is en indien ze toch nog altijd kinderen op de wereld blijven zette om ze van de honger te laten sterven, zij sadistische moordenaars van hun eigen kinderen zijn. Ik wil eerst resultaat zien en dan pas mag Oxfam nog eens komen aankloppen bij mij.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Tgeld voor armen te helpen konden ze beter gebruiken voor raketten af te vuren op Saoedi-Arabië zeker?
  • Andre Perneel

    6 jaar geleden
    Als de CEO van Oxfam een paar van zijn Villa's verkoopt kan hij al veel doen voor die sukkelaars ! Naast medicatie evenveel condooms uitdelen aub en ook de leiders van betreffende landen op het matje roepen want die leven in grote luxe toch ?
  • Willy CAUBERGS

    6 jaar geleden
    Begin al eens met geboorte beperking! ! Hier zijn ook oorlogen geweest , voorbehoedmiddelen waren er niet maar toch beperkte ze het geboorte schijver . Dit is dweilen met de kraan volledig open !!!
  • johan vermeersch

    6 jaar geleden
    Behoort tot de verantwoordelijkheid van de Afrikaanse Unie.