© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tegels maken plaats voor asfalt op fietspad Leien

De stad Antwerpen start in de loop van het voorjaar van 2018 met het verwijderen van de rode tegels in de fietspaden op de ­Zuiderleien. Ze worden vervangen door de ondertussen bekende rode asfalt. Dit moet het comfort voor de fietser gevoelig verhogen.

svw

De heraanleg van de Zuiderleien was in 2005 afgerond. Op een aantal stukken werd het fietspad echter aangelegd met tegels met een motief. Misschien wel mooi om naar te kijken, maar weinig comfortabel om over te fietsen.

“De Leien vallen onder het beheer van het Vlaams Gewest, maar we trekken vanuit de stad nu ongeveer 300.000 euro uit om deze fietspaden aan te pakken”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Het gaat om 5.800 vierkante meter fietspad. Buiten het verhogen van het comfort, waren op verschillende stukken de tegels al losgekomen. Deze tegels liggen vooral aan de kruispunten met de Leien. We pakken ook de fietspaden aan in enkele zijstraten van de Leien, zoals op de Mechelsesteenweg. De planning is om in het voorjaar van 2018 te beginnen met de werken. We moeten dit nog wel aftoetsen met de andere werven in de buurt.”

Volgens de Fietsbarometer van de provincie Antwerpen scoren de fietspaden aan de Zuiderleien goed naar breedte en afscheiding van het autoverkeer. Alleen wordt score naar beneden gehaald door de negatieve scores naar trilcomfort aan onder meer de kruispunten met Mechelsesteenweg, Kasteelplein-, Bres- en Montignystraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER