Uscko en baasje Jeffrey Rienckens.
Volledig scherm
Uscko en baasje Jeffrey Rienckens. © Mine Dalemans

OPINIE: "Uscko gevaarlijk of niet? Baasje heeft ook verantwoordelijkheid"

Hond bijt kinderen. “Hond” werd al snel geportretteerd als “puppy Uscko”, en slechts twee dagen later pleitten reeds meer dan 50 000 handtekeningen gratie voor de 10 maanden oude Mechelse Herder die twaalf kinderen verwondde op een speelplaats. Hij wilde immers enkel spelen.

44 reacties

  • Yvan Maes

    6 jaar geleden
    Een puppy koopt ge, een hond maakt ge!
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Jammer dat de mensen ' vergeten ' dat de grootste bijters onder honden zijn : poedels , chihuahua's en Jack Russel's . Maar die wonden ( en honden ) zijn maar klein . Een grotere heeft dan ' pech ' en wordt dan afgemaakt . Is dit wel eerlijk ??
  • Gaetan Van Belleghem

    6 jaar geleden
    Als een hond een mens bijt, dan moet het baasje van de hond de consequenties ervan beseffen... zo zit het eenmaal in elkaar
  • RITA MICHIELS

    6 jaar geleden
    Mijnheer Bollaerts, kijk eens in je omgeving en vertel eens eerlijk hoeveel mensen er te vertrouwen zijn, je bent waarschijnlij snel rond! (Of niet eerlijk)Het feit dat je zelf zegt geen dierenliefhebber te zijn zegt voor mij al veel. Een dier zal nooit achterbaks zijn, hoeveel mensen zullen er naar je lachen terwijl ze iets helemaal anders denken. Dus allemaal een muilkorf aan zou ik zeggen. Het zou een rariteit zijn om nog mensen te zien zonder in deze tijd!
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    Een aantal jaar geleden heeft een vrouwelijke minister ('k ben helaas de naam kwijt) een voorstel ingediend om pakwerk enkel nog toe te laten voor diensthonden, en iedereen die een hond wil aanschaffen te verplichten om eerst een cursus te volgen. Helaas is dat toen door de andere ministers afgeketst. Ik vindt dat als groot hondenliefhebber nochtans een prachtig voorstel!