Baasje Jeffrey Rienckens met zijn Mechelse herder Uscko
Volledig scherm
PREMIUM
Baasje Jeffrey Rienckens met zijn Mechelse herder Uscko © Mine Dalemans

Baasje Uscko opgelucht: "Ik zal er alles aan doen om de kindjes te beschermen"

Het vonnis is geveld: De Mechelse herder die twaalf kinderen aanviel, blijft leven en mag terug naar zijn baasje. "Uscko beet uit paniek, niet om pijn te doen", zegt de Beringse burgemeester Maurice Webers. Baasje Jeffrey Rienckens is opgelucht: "Ik zal er alles aan doen om de kindjes te beschermen."

45 reacties

  • Pierre De Coninck

    6 jaar geleden
    Proficiat voor de positieve uitspraak van het bestuur, alle partijen doen er hun best voor om het voorkomen! Een hond is zo eerlijk als maar kan zijn; maar zijn de kinderen niet te speels met hem geweest? Alles komt goed en laat de dierenhaters hun gal spuien. Sommige ouders beweren op voorhand dat een hond een vechtmachine is en jutten de kinderen hiermee op.
  • leopold van heurck

    6 jaar geleden
    Ieder normale mens beseft dat een muurtje van een meter hoog wel véél te laag is voor een scheper en verder denk ik dat die kinderen wel niet echt gebeten zijn.
  • Wivina Renier

    6 jaar geleden
    Ben ook blij en vooral ook omdat er enkele verstandig ouders bij zitten.
  • baptist Van der Straete

    6 jaar geleden
    Jan verstrepen dat woord moordwapen is er teveel aan he, der worden meer mensen vermoord door soortgenoten dan door honden of auto's... het klopt dat het een dier is maar je zou eens meer met dieren moeten omgaan dan zou je niet zeggen t is maar een dier. Liever mijn hond dan sommige gestoorde mensen...
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    @ dirk caels. Niet belangrijker. Wel even belangrijk. Dieren zijn niet onbelangrijk of ondergeschikt aan de mens. Naast het feit dat ze net als wij pijn voelen en heel veel van onze emoties kennen, mag men niet vergeten dat de wereld zoals wij die kennen zonder hen onbestaande zou zijn!