© Stijn Van de Sande

Bewoners verliezen al hun bezittingen bij uitslaande brand en worden opgevangen door de buren

Een woning in de Draaibankstraat in Mechelen is volledig onbewoonbaar na een hevige uitslaande brand. De aanpalende woningen liepen rookschade op. Een persoon werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Stijn Van de Sande, SVH

De brand ontstond woensdagavond iets voor 23 uur. “Toen de brandweer aankwam, was de brand uitslaand”, vertelt brandweerofficier Philippe Claes. “Even werd gedacht dat er nog een kindje binnen was, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Iedereen was op tijd buiten.”

Een persoon werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar raakte vermoedelijk niet ernstig gewond.

“Het vuur ontstond op de eerste verdieping”, gaat brandweerofficier Claes verder. “Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ging het om een ongeval en was de brand niet aangestoken. De bewoner zat op het gelijkvloers en hoorde geknetter van de vlammen. Toen hij de deur van de gang opende viel de rook naar beneden.”

De brandweer kreeg de brand vrij snel onder controle, maar kort voor middernacht wakkerde het vuur weer aan en sloegen de vlammen door het dak. De woning is volledig onbewoonbaar en de bewoners zijn alles kwijt. De aanpalende woningen links en rechts bleven behalve wat rookschade ongeschonden. De bewoners worden opgevangen bij de buren.

Wie de bewoners van het afgebrande huis wil helpen, kan goederen zoals kledij, speelgoed en keukengerei brengen naar de Draaibankstraat 67 bij de familie Boone.

© Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER