Noord-Koreaanse soldaten staren naar hun Zuid-Koreaanse 'collega's' in het dorpje Panmunjom in de gedemilitariseerde zone die de twee Korea's van elkaar scheidt.
Volledig scherm
Noord-Koreaanse soldaten staren naar hun Zuid-Koreaanse 'collega's' in het dorpje Panmunjom in de gedemilitariseerde zone die de twee Korea's van elkaar scheidt. © AFP

Weer loopt Noord-Koreaanse soldaat over naar Zuid-Korea

Een Noord-Koreaanse soldaat is deze ochtend (plaatselijke tijd) door de gedemilitariseerde zone overgelopen naar Zuid-Korea. Dat meldt een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. Het gaat om de tweede soldaat die in vijf weken tijd het Noord-Koreaanse regime ontvlucht.

18 reacties

  • Gerard Baron

    6 jaar geleden
    Al die Noord-Koreanen staan als één man achter hun "Grote Leider". Laat dat land en zijn sukkels gewoon gerust. Het westen moet zich daar niet gaan moeien.
  • Frederik Verheughe

    6 jaar geleden
    haha chris, die mensen bevrijden... zoals in Irak en Afghanistan. Daar zijn ze nu ook van hun vrijheid aan het genieten.
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat Trump dat land binnen valt en die mensen bevrijd van die dictator. Het heeft lang genoeg geduurd voor die mensen daar. Het zal ook jaren duren eer die mensen terug normaal kunnen leven. Het zal pijnlijk zijn voor onze Pvda vrienden.....
  • baptist Van der Straete

    6 jaar geleden
    Dat de Noord Koreanen gelukkig zijn klopt al even erg als dat men hier op de radio verkondigt dat de Belgen graag migranten willen onderhouden.
  • Mario Vercauteren

    6 jaar geleden
    zo begon het einde van de Berlijnse muur ook. dat soldaten zelf overlopen