Justin (7) liep vorige week nog rondjes voor Music for Life, maar overleed plots in zijn slaap

© VRT

© VRT

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Studio Brussel presentatrice Linde Merckpoel was zichtbaar aangedaan toen leerlingen en begeleiders van GO! school De Reigers uit Zelzate hun cheque kwamen afgeven. Het werd één van de emotionele momenten van de derde dag Music for Life.

koen van waesberghe

Vorige week, tijdens de koudste week van dit najaar, organiseerden juf Winnie en juf Eva van GO! basisschool De Reigers uit Zelzate een sponsorloop ten voordele van de Zelzaatse vzw Lichtpunt, een organisatie die instaat voor de bestrijding van kinderen kansarmoede en onder meer voedselpakketten uitdeelt.

De oorspronkelijke ging door de koude niet door, maar gezien de gebouwen door de examens leeg stonden werd daar een mouw aan gepast en verhuisde het evenement binnenshuis. Ook Justin Vermast, het zevenjarig jongetje dat in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn slaap overleed, liep toen dertig rondjes door de schoolgebouwen.

De opbrengst van de actie bedroeg 1.578,66 euro en die schonk de school woensdag via Music for Life aan vzw Lichtpunt. Maar dit vrolijke nieuwe werd overschaduwd door de plotse dood van Justin, die in het tweede leerjaar zat. Samen met de twee juffen en directrice Brigitte Van Assel kwamen oom Marco en het elfjarig broertje Jerremy mee op het podium bij Linde Merckpoel.

“Het was een heel heftig moment”, zei directrice Brigitte Van Assel achteraf. “Marco was ook oud-leerling op onze school en Jerremy zit bij ons in het vijfde leerjaar. Twee andere broertjes, Bradley en Jaysen, zitten bij ons in het tweede leerjaar en in de eerste kleuterklas.”

“We vragen ons nog steeds af wat er gebeurd is”, zei de oom tegen Linde. Verder wilde hij er niet over uitweiden. “We hebben veel verdriet en zijn in diepe rouw. Enorm bedankt aan de school voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan, ook aan mensen van buiten de school die ons gesteund hebben.”

Na de overhandiging van de cheque werd het nummer Walk of Life van Dire Straits gespeeld, speciaal voor Justin. Een lied dat, volgens de directrice, echt bij hem paste. “Ik weet zeker dat kleine Justin op zijn manier de nacht in de dag zal veranderen”, vertelde de directrice nog op een emotionele toon, verwijzend naar de tekst van het lied.

Intussen liet Justin zijn broer Jerremy een grote, witte ballon boven Domein Puyenbroeck opstijgen.

Bekijk de video hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen