Laura Sancho vanmiddag in het stembureau van Les PLanes in Barcelona, waar ze de stem van Puigdemont via volmacht uitbracht.
Volledig scherm
Laura Sancho vanmiddag in het stembureau van Les PLanes in Barcelona, waar ze de stem van Puigdemont via volmacht uitbracht. © REUTERS

Afgezette Catalaanse premier laat 18-jarig meisje in zijn plaats stemmen in Barcelona

Het moment van de waarheid nadert voor de Catalaanse politici die als overwinnaar van de regionale verkiezingen van vandaag uit de bus hopen te komen. De afgezette premier Carles Puigdemont, die nog altijd in Brussel verblijft omdat hij in Spanje wordt gezocht voor rebellie, liet zijn stem uitbrengen door een 18-jarig meisje uit Barcelona.

8 reacties

  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    De afgezette premier kan niet naar Catalonië terugkeren omdat hij bij aankomst meteen zou worden gearresteerd op verdenking van onder ander rebellie. Dit gaat niet over verdenking, er zijn keiharde bewijzen.
  • luc konings

    6 jaar geleden
    Et Alors. Als je een stem bij volmacht MOET uitbrengen, omdat de autoriteiten je niet op een reguliere manier laten stemmen, wat kan het dan ook iemand schelen, wie je hiervoor uitkiest.
  • Paul Bogaerts

    6 jaar geleden
    Wanneer de separatisten winnen zitten we officieel met politieke gevangenen in Europa. Wat dan bange Europese politicus?
  • Remi Kastaar

    6 jaar geleden
    Willy Van Craen, volledig met u eens!
  • Willy van craen

    6 jaar geleden
    Van harte hoop ik dat de Catalanen winnen en dus de Europese zitters waker maakt. Voor hun is hun stoel belangrijk en niet wat een deel van de bevolking wil.Een afgescheiden Vlaanderen zou nu schatrijk zijn ipv met schulden.Brussel is ook een een mestput geworden.