Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
Volledig scherm
Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. © BELGA

"Thuistaal kan als uitgangspunt om Nederlands te leren"

OnderwijsKatholiek Onderwijs Vlaanderen heeft een nota klaar over hoe je met vreemde talen omgaat. Nog voor de vijfde klas al beginnen met het 'formeel' aanleren van een vreemde taal, raden ze niet aan. Al doet elke school wat ze wil. Taalinitiatie kan dan weer wel al bij jongere kinderen. "Wij vragen aan elke school een meertalenbeleid te ontwikkelen en daar ook aan vast te houden", zegt topman Lieven Boeve in Het Belang van Limburg.

63 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Is dat om te lachen of wat ?
  • nicole degens

    6 jaar geleden
    toen ik vroeger in school Frans of Engels leerde moest ik zelfs leren denken in diezelfde taal. En nu denkt men zelfs dat dit beter zou gaan als men zijn eigen taal spreekt in de lessen? Van vooruitgang gesproken. Je moet de jeugd is horen praten in de stad met hun "'zelf bijeen gebrouwen" rapperstaaltje. Je zit precies in een derderangsfilm . Triestig.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    De lat gaat nu onder de grond vaarwel aan wat ooit degelijk onderwijs was !
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Wat een leugenachtige topman. Hij zou beter eens naar zijn eigen volk eerst luisteren. In plaats van fantaisistische retoriek te spuien.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Hij is voor de vreemdelingen die onze taal niet willen leren. Hij beschouwt de Nederlands pratende mensen als tweede rang burgers. Hij maak het Vlaamse Onderwijs kapot ! Die man is gek.