epa
Volledig scherm
© epa

Poetin en Erdogan ijveren voor oprichting Palestijnse staat

Rusland en Turkije gaan nog meer ijveren voor de oprichting van een Palestijnse staat. Dat hebben de presidenten van beide landen, Vladimir Poetin en Recep Tayyip Erdogan, vrijdag bekrachtigd tijdens een telefoongesprek, zo meldt het Kremlin in een communiqué. Beiden willen dat een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict "op basis van de normen van het internationale recht en het recht van het Palestijnse volk op een onafhankelijke staat". 

13 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Tja, nu de VS zo duidelijk kant hebben gekozen, zal er niets anders opzitten dan dat Rusland de touwtjes van de vredesonderhandelingen in handen neemt. Het is nu wel duidelijk dat de Palestijnen niets moeten verwachten van Trump en co, hoe dikwijls hij ook beloofd heeft dat hij en zijn schoonzoon daar wel even vrede gingen brengen.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Welke hoofdstad stel je dan voor, Jo? De Israëli's zullen Jeruzalem als geheel nooit meer opgeven dankzij deze idioterie van Trump.
  • Javi Marl

    6 jaar geleden
    Voila, nu nog verwezenlijken en niet bij praatjes laten
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Het was goed dat Trump hiermee is begonnen, nu kan er tenminste onderhandeld worden, en ja Palestina moet een officiële staat worden - als mensen dat nodig hebben - en ook Israël moet dat worden. Er zijn mensen, die daar al jaren wél met elkaar overweg kunnen, aan de grens tussen die twee, en dit een belachelijke oorlog vinden. Het gestook van tijdelijke, plaatselijke politici in dit gebied moet eens ophouden.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Als dit waar is oorlog net meer veraf .