Pakjesstress op de Meir: in deze winkels kan u ook zondag nog kerstinkopen doen

De deadline voor pakjes nadert en dat zorgde zaterdag voor een drukte van jewelste op de Antwerpse Meir. De winkelstraat werd overspoeld door shoppers die nog een cadeautje zochten. Heel last-minute allemaal, maar een gezellige sfeer en randanimatie kon de stress bij de meeste shoppers wegnemen.

pom

Voor de shoppers die nog steeds kerstcadeautjes nodig hebben, of ingrediënten voor de kerstmaaltijd: geen paniek, u bent niet de enige en ook zondag zijn er nog heel wat winkels open. Wij maakten een lijstje van winkels die zondag 24 december open zijn.

Uit een rondvraag van Comeos, de Belgische federatie van handel en diensten, blijkt dat het gros van haar leden nu zondag en ook volgende week zondag, op oudjaar, open zijn. “Misschien niet tot ’s avonds laat maar meestal wel tot ongeveer 16 uur in de namiddag”, klinkt het.

Winkels in het stadscentrum van Antwerpen zullen geopend zijn tussen 10u en 17u.

Waar kan u zondag nog terecht voor eten en drank?

Delhaize: De 135 Delhaize-winkels zijn zondag open van 9 tot 14 uur. De kleine 600 zelfstandige Delhaizes (onder andere 'Shop and Go’ en ‘Proxy’) zijn open van 9 tot minstens 18 uur. Nog belangrijk om te weten: tot zondagmiddag worden bestellingen aan huis gebracht door de ‘home delivery’-dienst. Op Kerstdag (maandag) zijn een vijftigtal kleinere Delhaizes open. “Zelfs op kerstdag kan je in de supermarkt terecht, al zijn er dan slechts een vijftigtal filialen geopend”, aldus woordvoerder Roel Dekelver.

Carrefour: De 800 Carrefours zijn zondag allemaal open. De grootste winkels openen al om 8 uur, de andere om 9 uur. Ze blijven allen minstens tot 17 uur open. Op Kerstdag zelf zijn een vierhonderdtal Express Markets open. Carrefour doet zondag en maandag geen bestellingen aan huis.

Colruyt: De 237 Colruyt-winkels en de 126 Okays zijn zondag allemaal open, maar niet de hele dag. Ze openen op het normale uur maar sluiten al om 13 uur. Woordvoerder Hanne Poppe: “Er zullen ook last-minute nog verse producten geleverd worden. Er zal dus ook voor wie op voorhand geen bestelling heeft doorgegeven een groot assortiment zijn.” De 215 Spar-winkels zijn wel tot ’s avonds open. Dezelfde regeling geldt voor zondag 31 december.

Lidl: De 255 Lidl-winkels openen om 9 uur en sluiten om 14 uur.

Ook wie nog een nieuwe feest-outfit wil, kan zondag nog shoppen. Volgens Comeos zijn bijna alle grote kledingketens zondag open.

H&M: alle 86 filialen zijn open van 10 tot 16 uur. De winkels in de grote steden zijn open vanaf 9 uur.

C&A: In de grote steden zijn de C&A-filialen allemaal open.

Ook cadeautjes kan je zondag nog gaan kopen.

Mediamarkt: Van de 30 Mediamarkt-winkels in ons land blijven zondag alleen die in Hasselt en Luik dicht, alle andere zijn open. Hou wel het sluitingsuur in de gaten: sommigen sluiten al om 16 uur, anderen blijven open tot 18 uur.

Dreamland: Wie nog een kerstcadeau voor de kinderen of kleinkinderen moet kopen, kan naar Dreamland. Alle filialen zijn zondag open van 10 tot 17 uur. Alleen de winkel in Eeklo blijft dicht.

Standaard Boekhandel: Alle filialen zijn zondag open. De openingsuren hangen af van de locatie. In grote steden blijven de winkels langer open.

Maasmechelen Village: Is zoals elke zondag open van 10 tot 16 uur.

Waasland Shopping Center (Sint-Niklaas): Is zondag open van 10 tot 17 uur. “Mogelijk sluiten een tweetal kapperszaken maar al de rest zal open zijn”, zegt een woordvoerster.

Shopping Center Wijnegem: Is zondag niet open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER