© Joren De Weerdt

Winkeljuffrouw bedreigd met mes: “Geef me het geld”

Bakkerij Wilmar aan de Magdalenasteenweg in Muizen (Mechelen) is overvallen. De winkeljuffrouw werd bedreigd met een mes en moest de inhoud van de kassa afgeven.

Bert Provoost

De feiten speelden zich donderdagavond af omstreeks 18u. Er stapte een man binnen in de bakkerij en hij sprak het meisje achter de kassa aan. “Geef me het geld”, zei hij. De winkeljuffrouw zette daarop een stap naar achter en toen haalde de overvaller een mes boven en bedreigde hij haar. “Ze heeft toen de inhoud van de kassa gegeven. Het ging om enkele honderden euro’s. Ze was onder de indruk van wat er gebeurd is”, bevestigt zaakvoerder Jaak Tortner.

Bizar detail: de winkeljuffrouw vond een dag later zelf het wapen waarmee de overval gebeurd is. “Ze zag aan de brug hier wat verderop dat er een fiets stond met daarop een trui van de dader. Daar zat het mes ingewikkeld. We hebben het aan de politie doorgegeven”, klinkt het.

Het onderzoek loopt volop. Op basis van camerabeelden en een buurtonderzoek wordt geprobeerd om de dader te identificeren en te vatten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER