Een Nederlandse trein rijdt een station binnen.
Volledig scherm
Een Nederlandse trein rijdt een station binnen. © ANP

Nederland start proef met zelfrijdende treinen

In Nederland worden vanaf volgend voor jaar proeven met zelfrijdende treinen  in gang gezet. De Nederlandse spoorbeheerder ProRail werkt daarvoor samen met meerdere vervoerders en fabrikanten.

8 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Heel interessant. Net zoals bij zelfrijdende auto's kan het besturingssysteem gehackt worden. Laat zo'n trein maar eens op volle snelheid op hol slaan - de pret zal niet te overzien zijn. Ik heb toch liever een mannetje achter het stuur zitten. Zoveel kan dat nu ook niet kosten waarschijnlijk.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Oei, als die afstandbediening faalt stormen die treinen zomaar België binnen denken ze bij NMBS.
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Wat de kranen zonder kraanman betreft klopt maar niet helemaal. Gisteren gezien op tv op D Channel. Er is nog altijd iemand die de kraan bestuurt maar vanop afstand waar al die andere " kraanmannen" zitten. Er gaat in die haven heel veel automatisch en op afstand. Geweldig systeem maar langs de andere zijde weer minder personeel nodig en daar gaat het om tegenwoordig.
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    Het is Nederland daar zijn de bonden opbouwd , ik denk niet dat hier in Belgie een probleem zal zijn als het spoor het lidgeld van de onbestaande rijder gaat betalen aan de vakbond , zolang de leiding geld krijgt is er geen probleem.Welk dagblad gaat eens de totale vergoedingen van de vakbondsleiding eens publiceren .
  • Berdine BERDINE JOOS

    6 jaar geleden
    Zou er toch nog niet willen in zitten.