Voor de rest van het jaar: Bach op Klara

De laatste vijf dagen van 2017 programmeert de klassieke radiozender Klara enkel muziek van Johann Sebastian Bach, met veel extraatjes erbij. ā€œIets met Bachā€.

ā€œBach is diepte, intellect, ziel en emotie,ā€ vindt zanger Andreas Scholl. En hij is niet alleen. Wat maakt dat J.S. Bach (1685-1750) zoā€™n aantrekkingskracht heeft? Is het de diepgang van zijn muziek? Klara zoekt het uit in een marathonprogramma van vijf dagen van woensdag 27 december tot en met zondag de 31ste.Ā 

  • ā€™s Ochtends van 7u tot 10u is er ā€œBach voor beginnersā€ met Sieglinde Michiel en organist en klavecinist Bart Rodyns aan het klavier.
  • Van 10u tot 13u presenteert Bart Stouten ā€œMijn Bachā€. Hij schreef recent een essay over zijn grote held en interviewt ook andere Bachfans.
  • Na de middag, van 13u tot 17u, ontvangt Mark Janssens Bachautoriteiten en jonge vertolkers. ZijĀ  beantwoorden ook vragen van luisteraars.
  • Van 17u tot 20u is Sander de Keere de gastheer van ā€œInspired by Bachā€, met muziek van andere componisten die zich door de meester uit Leipzig lieten inspireren.
  • Tussen 20u en 23u snijdt Katelijne Boon de hele Bachfamilie aan en laat ze integrale uitvoeringen horen, gevolgd door nog een uurtje non-stop-Bach, tot middernacht. En dat vijf dagen lang.

In het verleden heeft Klara al dagenlange uitzendingen met muziek van Mozart gebracht, Ć©n ook van Bach. Die laatste was trouwens weer helemaal terug in de laatste Klara Top 100 van eind november. Bach stond op nummer 2 met het ā€œErbarme Dichā€ uit de Mattheuspassie en bezette ook de vijfde en de zesde plaats, met ā€œWir setzen uns mit TrƤnen niederā€ uit diezelfde Mattheuspassie en ā€œJauchzet, Frohlocketā€ uit het Weihnachtsoratorium.

Meest gelezen