Getty
Volledig scherm
© Getty

Jaarlijks wordt er in ons land 3,6 miljoen ton eten verspild

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. "In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief", zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton voedselverspilling.

32 reacties

  • lucien luyten

    6 jaar geleden
    Er zijn er die niet kunnen feesten en alleen ravioli kunnen eten, je kan niet alles hebben zoals i phone, p.c en andere dure spullen.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Schandalig,zulke mensen zouden ze enkele dagen op water en droog brood moeten zetten!
  • Rudy van Hecke

    6 jaar geleden
    ik doen met mijn overschot van eten wat ik wil ik heb er voor betaald en de rest is al zever dat ze in Afrika wat minder kweken dan zal er minder gebrek zijn aan voedsel zijn
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Heeft u in de zomer al eens gezien hoeveel tractoren met tonnen groenten en fruit er in de velden gedumpt worden om de prijs hoog te houden, dat laten ze niet zien he'.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Het ergste is dat roofondernemers en supermarkten liever het voedsel weggooien dan het af te prijzen of weg te geven aan wie het nodig heeft.