© Google Street View

Gratis parking kost plots tien euro

Op sociale media uitten een aantal mensen hun frustratie omdat parkeren op de parking op het Douaneplein, die anders gratis is, tijdens de Kerstjumping tien euro kost.

svds

Op het parkeerterrein parkeren dagelijks honderden automobilisten. Veel van hen maken gebruik van deze parking omdat ze werken in het stadscentrum of er gaan shoppen. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar wordt de parking echter gehuurd door de Kerstjumping en kost parkeren er plotseling geld. Dat schoot bij een aantal mensen in het verkeerde keelgat.

“Deze week betalen we ineens tien euro om daar te parkeren. Bedankt hoor Kerstjumping. Fijn voor iedereen die in het stadscentrum werkt”, staat onder andere te lezen op sociale media. De stad Mechelen, die eigenaar is van de parking en deze normaal gezien gratis aanbiedt, begrijpt de frustratie, maar zegt niets aan de situatie te kunnen doen.

“De organisatoren van de Kerstjumping huren de parking van ons en bepalen zelf de prijs. Dat is al jaar en dag zo”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). “Daar zijn lang geleden afspraken over gemaakt tussen de stad, de Nekkerhal en de organisatoren van de jumping. We begrijpen dat dit niet leuk is, maar we kunnen als stad ook niets aan die prijs veranderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER