Jessy ontmoet aanrijder in ziekenhuis: “Ik neem hem helemaal niets kwalijk”

© mvn

De jongeman die maandagmiddag een bromfietster aanreed in Torhout, ging haar woensdagavond in het ziekenhuis bezoeken. “Ik ben blij dat het al beter met haar gaat”, zegt Thomas Logghe (23) “Want ik was toch ook serieus geschrokken na het ongeval.”

TIM LESCRAUWAET

Met een doosje pralines. Zo stapte Thomas Logghe (23) uit Kortemark woensdag de ziekenhuiskamer van Jessy Konings (25) uit Torhout binnen. Hij kwam haar bezoeken nadat de twee maandagavond in botsing waren gekomen. Jessy verkeerde even in levensgevaar, maar dat was al snel weer geweken. Ze hield er uiteindelijk een gecompliceerde openbeenbreuk aan over.

“Ik was wel heel opgelucht toen ik hoorde dat ze het zou halen”, zegt Thomas. “Ik wou haar nog persoonlijk vele beterschap wensen, daarom kwam ik haar bezoeken.”

Het ongeval gebeurde maandag langs de Aartrijkestraat in Torhout. Jessy was met haar bromfiets op weg naar een vriendin en stak daar plots de straat over. Thomas was samen met een collega op weg naar de firma waar ze werken en kon de bromfiets niet meer ontwijken. “Ik had haar nochtans langs de kant van de weg zien staan”, zegt hij.

Vluchtmisdrijf

“Enkele seconden bleef ze staan, maar toen ik passeerde stak ze plots over. Ik zag hoe haar hoofd tegen de zijspiegel belandde. Mijn collega en ikzelf waren helemaal in paniek.”

Maar collega Korneel ontfermde zich onmiddellijk over Jessy. Thomas zelf belde direct de hulpdiensten en bleef ook bij haar. “Je hoort de laatste tijd veel over vluchtmisdrijf”, zegt hij. “Maar dat is nooit in ons opgekomen. Zelfs als ik ergens niet mee in orde zou zijn, zou ik dat niet doen. Mijn grootmoeder is gestorven bij een verkeersongeval en die persoon is toen ook bij haar gebleven.”

Kort na het ongeval vonden de twee collega’s de gsm van het slachtoffer. Daarmee belden ze onmiddellijk haar moeder op om haar te verwittigen. Een gebaar dat zij enorm apprecieerde. “Door hen kon ik snel ter plaatse gaan en de situatie iets beter inschatten”, zegt Tania Beyaert.

Niet boos

Ook Jessy zelf is niet boos op Thomas. “Ik wil dat hij weet dat ik hem echt niets kwalijk neem”, zegt ze van op haar ziekenbed. “Ik heb wel nog veel pijn aan mijn been. Maar dat is niet zijn schuld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen