© *

© *

© *

© *

© *

© *

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een vleugje glamour in huis halen? Zo integreer je art deco in je woning

Ben je de strakke, moderne interieurs meer dan zat en wil je graag een vleugje glamour aan je interieur toevoegen? Ga dan resoluut voor art deco, de interieurtrend uit de roaring twenties die gekenmerkt wordt het gebruik van gewaagde kleuren, geometrische vormen, weelderige motieven, spiegelende oppervlakken en gelaagde verlichting.

VVA

Het gebruik van gewaagde kleuren is overduidelijk een stijlkenmerk van art deco. Zo zijn paarse, blauwe, gele, groene en gouden tinten de absolute toppers. Voor een meer hedendaagse interpretatie hou je het best bij de trendkleuren donkergroen en donkerblauw met een vleugje goud.

(Foto's: mydomaine.com, kathykuohome.com en architecturaldigest.com)

Ook geometrische vormen zijn onmisbaar. Deze zijn gemakkelijk in het interieur integreerbaar dankzij weelderige geometrische patronen in behangpapier of textiel of geometrisch vormgegeven meubilair.

(Foto's: thinknoir, decorology.blogspot.be, domainehome.com, katiemartinezdesign.com, elephantintheroom.fr en thearchitectsdiary.com)

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ... ook wie houdt van spiegelende oppervlakken zit bij deze stijl aan het juiste adres. Een volledige wand bekleed met spiegels, een glimmend tafelblad of gewoonweg een spiegel aan de muur, het kan allemaal.

(Foto's: homedeco.nl, elledecoration.se en hautesavage.com)

En tenslotte is er nog de gelaagde verlichting die zo eigen is aan deze flamboyante stijl. Ideaal voor iedereen die houdt van prachtige, in het oogspringende verlichting voor boven de eettafel, in de gang of zelfs in de slaapkamer. De mogelijkheden zijn legio.

(Foto's: bobedre.dk, homestolove.com.au en marksandspencer.com)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer