Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën

VIDEO: Nieuwe beelden tonen enorme schade aan flatgebouwen Nieuwpoort: “Verschrikkelijk”

Op nieuwe beelden is duidelijk te zien dat de ramp met de torenkraan in Nieuwpoort nóg catastrofaler had kunnen aflopen. 

6 reacties

  • Georges Spildooren

    6 jaar geleden
    Normaal gezien als men de kraan onbemand achterlaat worden de zwenkremmen los gezet zodat de kraan zich in de windrichting kan plaatsen,of het moet zijn dat indien de remmen vast staan dat er een beveiliging op staat dat bij en bepaalde windsnelheid de zwenkrem los gooit,ook moet men weten dat de draaicirkel moet gevrijwaard zijn, dit zou dus eigenlijk nooit mogen gebeurt zijn
  • Freddy Madou

    6 jaar geleden
    De kraanman van deze kraan maakt hier een kapitale fout rem niet los gezet met alle gevolgen van dien ,en daar kan de aannemer niets aan doen ,natuurlijk zal hij verantwoordelijk gesteld worden .
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Een kraan staat nooit volledig vast die moet kunnen meedraaien en bewegen dat weet iedereen maar men moet wel op voorhand berekenen waartegen die bestand is en als ze losslaat welke omvang er nodig is rondom daar moet je geen aannemer voor zijn!
  • Marc Uytdewilgen

    6 jaar geleden
    En de aannemer hij stond erbij en keek er naar...en dacht.mijn verzekering zal wel alles betalen..maar mensenlevens zijn onbetaalbaar..
  • Dominique Vandoninck

    6 jaar geleden
    Kraan moet niet vast maar Los staan Om vrij te kunnen bewegen naar de windrichting
  1. Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan slachtofferfonds: “Psychologische hulp blijft duur”
    6

    Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan slachtof­fer­fonds: “Psycholo­gi­sche hulp blijft duur”

    Er moet een fonds komen dat alle slachtoffers van seksueel geweld toegang geeft tot psychologische zorg. Dat is een van de 101 aanbevelingen die de Vlaamse commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk en in andere gezagsrelaties doet. “Het doet deugd aan mijn politieke hart om te merken dat, als het over zo’n belangrijk en gevoelig thema gaat, er goed kan worden samengewerkt over de grenzen van meerderheid en oppositie heen”, zei commissievoorzitster Hannelore Goeman (Vooruit).
  2. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem