Robert Mugabe zal niets te kort komen tijdens zijn pensioen.
Volledig scherm
Robert Mugabe zal niets te kort komen tijdens zijn pensioen. © AFP

Twintig personeelsleden, drie auto's, privéjet en huis: rijkelijk pensioen voor Robert Mugabe

De afgezette dictator van Zimbabwe Robert Mugabe hoeft zich geen zorgen te maken over zijn stokoude dag. De 93-jarige, die in november na volksprotest en een zachte militaire coup tot aftreden werd gedwongen, mag beschikken over een woning, een resem auto's en reizen in een privévliegtuig. Dat is het resultaat van een nieuw, door de regering gefinancierd pensioenplan voor oud-leiders. Volgens de krant The Herald krijgt Mugabe voorts twintig personeelsleden, onder wie zes lijfwachten, te zijner beschikking.

26 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    6 jaar geleden
    De bevolking crepeert door zijn toedoen. Bestaat er eigenlijk nog wel gerechtigheid of is dat woord wereldwijd geschrapt? Geld en macht. Overal hetzelfde.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    criminelen blijven internationale bescherming genieten en dan maar schooien bij het gepeupel voor de kindjes die geen eten hebben. Het is de hoogste tijd voor een nieuwe revolutie van het gepeupel
  • Mario Audenaert

    6 jaar geleden
    En zijn volk ligt te creperen van de honger en dorst..Begint beetje te ruiken,naar onze Belgische politiek.
  • luc Vanessa

    6 jaar geleden
    feitelijk verdient deze massa moordenaar de doodstraf ! Deze zot heeft gans zijn land in het verderf gestort , hoeveel blanke boeren zijn niet vermoord door zijn toedoen ? En zijn opvolger is geen haar beter !
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Dat is dus de omkoopsom om geen revolutie in het land uit te lokken. Smeerlapperij op grote schaal.