Protestmars in Mexico-City tegen het beleid van president Trump. (Archieffoto)
Volledig scherm
Protestmars in Mexico-City tegen het beleid van president Trump. (Archieffoto) © AFP

Trump stuurt minder Mexicanen terug dan Obama

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dit jaar een kwart minder Mexicanen het land uitgezet dan zijn voorganger Barack Obama. Dat blijkt uit gegevens van het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De cijfers zijn opmerkelijk gezien Trumps felle anti-immigratiestandpunt.

15 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Normaal,er kwamen er minder illegaal de VS binnen..
  • Leonarda Van Opbroecke

    6 jaar geleden
    Toch weer geen politieker die 'liegt'. Eerst ene in België en nu ene in de machtigste landen ter wereld. Wouter Beke gaat nog een hartinfarct krijgen.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Deze cijfers bewijzen dat een strengere grenscontrole werkt: hoe beter men aan de grenzen controleert, hoe minder illegalen het land binnen komen. Jammer dat we niet mogen vernemen wat het verschil is tussen het aantal illegalen 2016-2017 die tegengehouden werden aan de grens. Maar ja, als het over Trump gaat, wordt er niet meer objectief bericht - denk aan de titel gisteren "Melania Trump laat 200 jaar oude magnolia kappen".
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zijn al 11 miljoen illegalen in de VS,Johny Lapeire. En zijn muur staat er nog niet om ze tegen te houden. Hij kan ze gewoon niet terugsturen. Hij probeert de overheidsdiensten af te bouwen en veel ondernemingen draaien op illegale arbeid. De heropbouw na de orkanen komt in het gedrang als hij de Mexicaanse illegale bouwvakkers terug stuurt. Maar hij heeft met zijn populistische onzin wel zijn kiezers bedrogen.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Trump, 'de man die steeds uitvoert wat hij beloofd', is blijkbaar vergeten wat hij allemaal uitkraamt. Zelfs in deze blijven zijn racistische fans hem volop steunen. Ze houden plots allemaal erg veel van Mexicanen.