© Photo News

David Goffin en Elise Mertens beginnen op nieuwjaarsdag aan nieuw seizoen

David Goffin (ATP 7) en Elise Mertens (WTA 36) treden maandag in het Australische Perth aan in de Hopman Cup, hun eerste verschijning op het court in het nieuwe tennisseizoen. Het is van 2011 geleden dat België deelneemt aan het toernooi voor gemengde landenteams.

Elke confrontatie tussen twee landen bestaat uit twee enkelspelen en een gemengd dubbelspel. België is in groep A ingedeeld met Australië, Canada en Duitsland. De Duitsers Alexander Zverev (ATP 4) en Angelique Kerber (WTA 21), de door Wim Fissette gecoachte voormalige nummer één van de wereld, zijn op nieuwjaarsdag (10u30 Belgische tijd) de eerste opponenten voor Sportman van het Jaar Goffin en Mertens. De Luikenaar kwam voor het laatst in actie op 26 november in de finale van de Davis Cup, waarin België onderuit ging tegen Frankrijk. Mertens speelde medio oktober haar laatste toernooi van het seizoen in Luxemburg.

Woensdag (10u30) kijken de Belgen het gastland, met Thanasi Kokkinakis (ATP 209) en Daria Gavrilova (WTA 25), in de ogen. De laatste groepswedstrijd tegen de Canadezen Vasek Pospisil (ATP 108) en Eugenie Bouchard (WTA 83) staat vrijdag om 3u geprogrammeerd.

In groep B bevinden zich Zwitserland (Roger Federer en Belinda Bencic), Japan (Yuichi Sugita en Naomi Osaka), Rusland (Karen Khachanov en Anastasia Pavlyuchenkova) en de Verenigde Staten met Jack Sock en Coco Vandeweghe. Die twee verloren dit jaar de finale van Frankrijk (met Richard Gasquet en Kristina Mladenovic).

De finale vindt volgende week zaterdag plaats. Daarin staan de poulewinnaars tegenover elkaar. Sinds de creatie van de Hopman Cup in 1989 nam België zeven keer deel. Enkel in 2011 behaalde België de eindstrijd van het officieuze WK voor gemengde landenploegen. Daarin verloren Justine Henin en Ruben Bemelmans van de Amerikanen Bethanie Mattek-Sands en John Isner.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer