Poetin en Assad bij hun bezoek aan de luchtmachtbasis van Hmeimim in de Syrische provincie Latakia, eerder deze maand.
Volledig scherm
Poetin en Assad bij hun bezoek aan de luchtmachtbasis van Hmeimim in de Syrische provincie Latakia, eerder deze maand. © EPA

Poetin belooft Assad dat Rusland de Syrische soevereiniteit zal helpen verdedigen

In zijn nieuwjaarsboodschap heeft de Russische president Vladimir Poetin zijn Syrische ambtgenoot Bashar al-Assad beloofd dat Rusland zijn steun aan de verdediging van de Syrische soevereiniteit zal voortzetten. Dat meldt het Kremlin. Daarnaast hoopt Poetin in zijn nieuwjaarsbrief op een betere samenwerking met de VS.

5 reacties

  • louis reinquin

    6 jaar geleden
    Inderdaad Nico, dat zal de stabiliteit daar ten goede komen.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    De oorlog is ten einde, IS is verslagen. Nu is het aan Rusland om elk vliegtuig van Turkije en de andere landen naar beneden te halen als ze boven Syrie vliegen, die hebben daar niets meer te zoeken.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    over syrie hebben de russen overschot van gelijk, is een veel doordachter beleid dan dat van de amerikanen in irak (puinhoop) en van de navo in libie (complete puinhoop).
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Dictators onder mekaar, ze verdedigen hun macht met leugens en corruptie.
  • Nico Rooms

    6 jaar geleden
    Laat het Syrische volk zelf beslissen over hun toekomst. Het is al erg genoeg dat de EU, VS en Saoedi-Arabië daar een oorlog hebben gevoerd door de zogenaamde rebbelen te steunen. Assad en zijn leger hebben gewonnen tegen het islam terrorisme en willen terug een seculiere staat, waar soennieten, sjiieten,christenen en andere geloofsgemeenschappen weer vredig kunnen samenleven.