Gestrande toeristen monteren sneeuwkettingen op hun auto.
Volledig scherm
Gestrande toeristen monteren sneeuwkettingen op hun auto. © AFP

Belgen 'rijden' acht uur om 100 km af te leggen: verkeerschaos door zware sneeuwval in Franse Alpen

updateHet verkeer van en naar de skigebieden in de Franse Alpen, met name Val Thorens, moet rekening houden met uren vertraging. Het verkeer wordt alleen nog gedoseerd doorgelaten. Daarnaast sluiten de autoriteiten geregeld de weg af om pijlen af te steken om gecontroleerd lawines uit te lokken. De autoriteiten in Albertville, Moûtiers en Bourg-Saint-Maurice hebben opvangcentra geopend voor wintersporters die op de snelwegen vastzitten

56 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Je kunt je toch wel afvragen of zoiets wel verantwoord is. Iedereen heeft recht op vakantie en vermaak maar of dit nog normaal is?
  • Leo Mariën

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Jo de Clerq. Het enige wat je moet doen is wat hogerop gaan > 1800m. Zelden slechte sneeuw gehad en nog nooit kettingen moeten gebruiken.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    En hoe veel van die voertuigen zijn daar wettelijk in orde met de wetgeving betreffende winterbanden & sneeuwkettingen? Goed gek om dit te doen voor een paar dagen op dure latten te staan voor die zogenaamde sneeuwpret, de breukenvluchten van touring & Europ-assistance zullen weer werk hebben!
  • Raphael Coryn

    6 jaar geleden
    Ge moet goed zot zijn om dit te doen, plezant op reis gaan ze mogen het allemaal hebben Oost West thuis best.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Tja, als je liever ginder in de file staat moet je dat maar doen.