De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in tijdens de eerste kabinetsbijeenkomst van het jaar in het Blauwe Huis in Seoul.
Volledig scherm
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in tijdens de eerste kabinetsbijeenkomst van het jaar in het Blauwe Huis in Seoul. © EPA

Zuid-Korea bereid om te praten met Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in staat open voor een betere relatie met Noord-Korea, maar wel pas als het communistische land begint met het stopzetten van zijn kernprogramma. Dat zei Moon vandaag, een dag nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un toenadering zocht tot het zuiden.

16 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Fons Casteels: de Olympische winterspelen vinden plaats in ZUID-Korea, dus een boycot tegen Noord-Korea zal niet veel uithalen! :)
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    hoezo ? waren ze vroeger dan NIET bereid om te praten ? dan zijn ze even dom als Noord-Korea.
  • Hugo De Coster

    6 jaar geleden
    Als Kimmeke al heeft beslist om zijn kernwapen programma verder te zetten zal het inderdaad een eenrichtingsgesprek worden. Je kan moeilijk over betere relaties gaan praten met bokshandschoenen aan hé.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Waar het bezitten van kernraketten goed voor is. Trump doet in zijn broek voor Noord Korea. Een kernoorlog kent alleen maar verliezers, waarom denk je dat in Europa al 73 jaar geen oorlog meer geweest is? Nog nooit was er zo een lange vredesperiode sinds de tijd van de Romeinen, de "Pax Romana" die 200 jaar heeft geduurd en begon onder keizer Augustus!
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    De internationale media zullen slecht gezind lopen, eerst putin proberen wegzetten als superschurk, maar dat mislukte. Nu kim jong oen wegzetten als boosaardige wereldleider en dat dreigt ook te mislukken, wie is de volgende ?