Real en Atletico Madrid gaan bij TAS in beroep tegen transferverbod

Real Madrid en stadgenoot Atletico hebben donderdagavond aangekondigd in beroep te gaan bij het Arbitragehof (TAS) tegen de beslissing van de Wereldvoetbalbond (FIFA). Die had donderdagnamiddag een eerder beroep van beide Spaanse clubs verworpen, met als gevolg dat de twee teams geen nieuwe spelers mogen aantrekken tijdens de twee volgende tranferperiodes.

"Dit is een erg onterechte beslissing die ingaat tegen de fundamentele principes van de wet", liet Real in een kort communiqué weten. Ook Atletico verklaarde "het niet eens te zijn met de beslissing van de FIFA en daarom beroep aan te tekenen."

De twee clubs uit de Spaanse hoofdstad kregen in januari een transferverbod van een jaar opgelegd. Beide teams overtraden de reglementen bij internationale transfers van spelers onder 18 jaar. Real en Atletico gingen toen tegen de beslissing in beroep. Dat werkte opschortend, zodat de twee ploegen zich de afgelopen zomer alsnog konden versterken.

Atletico profiteerde hiervan om de Fransman Kevin Gameiro van Sevilla, de Kroaat Sime Vrsaljko van Sassuolo en de Argentijn Nicolas Gaitan van Benfica aan te werven. Real deed het deze zomer heel wat zuiniger. Enkel Alvaro Morata werd voor 30 miljoen euro teruggehaald bij Juventus. Het was voor het eerst sinds 1998 dat de 'Koninklijke' zo weinig uitgaf tijdens een transferperiode.

Maar donderdag verwierp de FIFA dus het beroep, waardoor Real en Atletico een transferverbod krijgen voor de wintermercato van januari 2017 en voor de zomerperiode van datzelfde jaar. In 2014 kreeg FC Barcelona een soortgelijke straf, waardoor Barça in beide transferperiodes van 2015 geen spelersovergangen mocht uitvoeren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer