© Photo News

Tom Dumoulin hakt Tour-knoop nog niet door: 'Wat ik na de Giro doe, ligt nog open'

Tom Dumoulin doet na de Giro mee aan de Tour of de Vuelta - afhankelijk van hoe zijn deelname aan de Giro verloopt. 'Wat ik na de Giro doe ligt nog open, maar de Tour is een optie', zegt de Nederlander van Sunweb.

Bram Vandecapelle in Berlijn

De 27-jarige Dumoulin won vorig jaar de Giro en nam daarna niet deel aan de Ronde van Frankrijk of de Vuelta. Vorige week al liet de Nederlander weten zijn roze trui in Italië zeker te verdedigen. Op zijn beslissing over de Tour 2018 was het wachten tot vandaag op de voorstelling van het team in Berlijn. Maar de knoop wordt dus pas doorgehakt na de Giro: op basis van het verloop van die ronde wordt gekozen voor deelname aan de Tour of de Vuelta.

Dumoulin won vorig jaar voor het eerst de Ronde van Italië en is erop gebrand die prestatie over te doen. 'Het parcours van de Giro past mij beter dan de Tour, en na vorig jaar ben ik er verliefd op geworden. Wat ik na de Giro doe ligt nog open, maar de Tour is een optie', zegt Dumoulin.

Tegen Froome of niet?

Eerder al liet Chris Froome weten dat hij de Giro én de Tour rijdt. Al blijft dat nog onder voorbehoud, want mogelijk wacht de Brit een schorsing nadat hij afgelopen zomer betrapt werd op een overdosis salbutamol. Tegen zijn astma, zegt zijn team, maar het is nog afwachten of de UCI daarin zal meegaan.

Kelderman

Er viel trouwens nog nieuws te rapen in Berlijn. Zo zal Wilco Kelderman de Vuelta rijden en blijft hij tot 2020 bij Sunweb.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen