Brief aan scholen moet ouders en leerlingen geruststellen na poging tot ontvoering in Willebroek

Na de kortstondige ontvoering van een 14-jarig meisje in Willebroek hebben alle scholen in Willebroek en Mechelen donderdagnamiddag een brief ontvangen met advies die ze aan de leerlingen en hun ouders kunnen meegeven. De brief werd opgesteld door de politie in samenwerking met Child Focus en dient om iedereen gerust te stellen.

LEES OOK. Dit is de man die het meisje in Willebroek probeerde te ontvoeren

“In de brief wordt eerst en vooral gesteld dat de ontvoering zeer ernstig wordt genomen, maar dat zulke feiten zich niet vaak voordoen. Er is dus geen reden tot paniek. De brief bevat voorts advies naar de ouders toe over hoe ze met hun kinderen hierover kunnen communiceren en wat ze kunnen doen. Waakzaam zijn, is belangrijk, maar het is niet nodig om gewoontes aan te passen. Kinderen die bijvoorbeeld gewoon zijn van met hun vriendjes naar school te gaan, kunnen dit blijven doen”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

De brief wordt ook overgemaakt aan sport- en jeugdverenigingen. Daarnaast komt er een nazorgprogramma waar scholen en verenigingen gebruik van kunnen maken. “Als de ontvoering blijft leven, dan kunnen diensten en instanties uit de hulpverleningssector een bezoek brengen aan de school of vereniging die er behoefte aan heeft om te bespreken hoe ze er op een goede manier mee kunnen omgaan”, zegt Van de Sande.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER