AFP
Volledig scherm
© AFP

Dumoulin: "Affaire-Froome verschrikkelijk voor het wielrennen"

Doping in wielrennenBijna een maand nadat bekend raakte dat Chris Froome (Sky) positief testte op Salbutamol tijdens de afgelopen Vuelta, heeft Tom Dumoulin gereageerd op de affaire.

8 reacties

  • Ronny Holsbeek

    6 jaar geleden
    Het blijft stil rond de Froome affaire. De UCI en andere instanties willen alles stilletjes aan in de doofpot stoppen. Dat is de bedoeling. Het kapitaalkrachtig SKY zal wel alles er aan doen om Froome vrij te pleiten. En dat spreek ik nog niet eens over de mechanische doping bij SKY. Ik heb nog niet geweten dat een fiets alleen vooruitbolt en dan vooral licht bergop zonder maar een trap te geven. Motortje in achterwiel ? Heel erg raar. Het bestaat in elk geval.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    De UCI heeft een slap beleid.en creëren zelf chaos binnen de organisatie.en waarom altijd zo lang wachten met de uitslag?of de bekendmaking net voor de start van een grote ronde??
  • Wim Smekens

    6 jaar geleden
    @Ramon Simon mentaal gehandicapten zijn niet dom of betweterig zoals de mensen over wie jij meent te spreken. Denk na over je woordkeuze alvorens zoiets te posten.
  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    En achter Froome een andere zeker, zal mij worst wezen blijf een fervente wielerliefhebber. Doping en topsport zal jammerlijk genoeg altijd onafscheidelijke verbonden blijven. Het gaat om teveel poen, en daar is het om te doen.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Is het mogelijk dat er één klassement renner fiets zonder een attest voor astma en goedgekeurd door UCI, ik denk het niet omdat het onmogelijk is 3 weken die inspanningen te doen.