Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Spoedartsen trekken aan alarmbel: dagelijks worden bejaarden 'gedumpt' op de spoed

Dagelijks worden bejaarden gedumpt op de spoed door hun kinderen die bijvoorbeeld een reis hebben gepland en geen opvang vinden. Spoedartsen hebben er schoon genoeg van. “De spoedafdeling is geen hotel”, stelt spoedarts Ignace Demeyer aan VTM Nieuws. “Heel vaak zijn de mensen niet eens ziek.”

47 reacties

  • Philip Froyen

    6 jaar geleden
    Het zal je kind maar wezen... Hoewel dit is dan nog de light-versie van een Amerikaans fenomeen waar zelfs een term voor bestaat, nl granny dumping. Omdat de kinderen de (financiële) last niet kunnen of willen dragen rijden ze met hun bejaarde demente moeder een paar staten verder en laten die achter in de buurt van een ziekenhuis of publieke plaats. Moeder weet niet meer wie ze is of waar ze woont...God Bless America!
  • sylvain dewerie

    6 jaar geleden
    Etienne Buysse Schandalig voorstel van NVA om 95 jarigen die dement zijn geen knieprothese meer te geven, wellicht zullen ouderen binnenkort zoals in de kurosawa film naar de heuvels in de Ardennen moeten gebracht worden, dan zijn ze geen last meer voor de Vlamingen, ga zo maar door nva de donkere bruine tijden breken blijkbaar sneller door dan we verwachten, hopelijk vallen de maskers af voor de verkiezingen
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Dat krijgen we met de ikke ikke maatschappij gepromoot door nva. Oud tegen jong ,Vlaams tegen Waals, rijk tegen arm. Er is pas een nva voorstel om 95 jarigen geen nieuwe knie prothese meer te geven als ze dement zijn , wegens kostprijs .Hoe zot kan je zijn . Sterke drank en sigaretten mag wel = inkomsten . Nooit meer nva.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Mja, als je het nieuws leest over hoe onze ouderen behandeld worden in bejaardenhuizen, is het spoed waarschijnlijk een menswaardiger alternatief. De luxe om normaal te kunnen leven van 1 inkomen en de ander blijft thuis voor kinderen en zorgbehoevende familie is er niet meer. Snel opvang vinden ook niet, de wachtlijsten zijn meters lang en de opvang peperduur. Onze hele kapitalistische maatschappij is ziek en dit is een van de symptomen.
  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    Myrthe Pass, met commentaar te geven op anderen via sociale media moet ge zien wat ge schrijft. ten eerste zijn mijn ouders al 4 jaar overleden, ze hebben het geluk gehad na heel hun leven keihard gewerkt te hebben nooit naar een rusthuis te moeten gaan, zes kinderen hebben altijd achter gestaan , en zijn er altijd voor geweest. dus als ge niets weet over de mensen, en ten tweede zo werkt het wel degelijk in de praktijk, er zitten blijkbaar een hoop naive mensen in de samenleving