rv
Volledig scherm
© rv

'War on drugs' in Antwerpen anno 2017: vastgoed in Marokko, recordvangst cocaïne en 135 arrestaties

Het jaar van de coke, dat is de weinig verrassende samenvatting van het werkjaar 2017 voor de federale gerechtelijke politie (FGP) in Antwerpen. 135 verdachten werden gearresteerd, bijna 40 ton cocaïne werd in beslag genomen en voor 10,2 miljoen aan geld en eigendommen in beslag genomen.

48 reacties

  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Er zijn ernstiger problemen. En schiet eens met scherp.
  • Ikke 123

    6 jaar geleden
    O leuk voor het schoon verdiep, appartementjes in een luxeresort... en veel centjes... Over de slachtoffers van alle bagger die nog steeds op straat komt geen woord, maar die brengen ook niets op natuurlijk. Maar de oplossing van simpele zielen zoals ik en christina hieronder is natuurlijk wel niet zo sexy in een verkiezingscampange. En brengt ook niet zo veel op voor de juiste mensen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Volgens professor Calle, Vooral twintigers en dertigers, Cocaïne leidt tot hartproblemen ,,Eigenlijk zijn er twee gevolgen: acuut en langdurig. Na gebruik kan de doorbloeding naar het hart vernauwen. Dat verdwijnt na één of twee uur. Maar het kan drastische gevolgen hebben, zoals een hart- of herseninfarct. Telkens als je de drug gebruikt, kan dat gebeuren, dus ook de allereerste keer al. Wie voor legalisering pleit verdedigd eigen belang.
  • Christina Van Dyck

    6 jaar geleden
    Men zou alle drugs moeten legaliseren. Degenen die verslaafd zijn kopen het toch, eender waar, dus kan de staat de handel overnemen en het goedkoop aanbieden. Dan is er controle en extra inkomsten. Met het geld kan men de probleemgevallen trachten te helpen met voorstel tot afkicken. Gevolg: de hele maffia stort dan ineen: gedaan met hun verdiensten van duizenden euros per week!
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Ieder nieuw jaar beginnen we met goede voornemens. De jaarlijks weerkerende nieuwjaarsbrief aan de bevolking, en het resultaat is net als bij de kinderen extra geld, want anders lukt het niet. En jaar na jaar wordt de belastingsdruk lichtjes opgedreven. En het resultaat is ze vzngen achter het net. Altijd dezelfde acteurs die de revue passeren.