© AFP

Het is rond! Coutinho verhuist naar Barcelona

Barcelona en Liverpool hebben een akkoord bereikt over de overgang van Coutinho naar Spanje. Dat heeft de Spaanse topclub bevestigd. Barça zou 120 miljoen euro betalen, met veertig miljoen als bonus en er zou een contract van vijf seizoenen klaarliggen voor Coutinho.

De 25-jarige Braziliaan wordt met zijn overgang de derde duurste transfer uit de voetbalgeschiedenis. Alleen de overgangen van Neymar, van Barcelona naar Paris Saint-Germain voor 222 miljoen, en van Kylian Mbappé, van Monaco naar datzelfde PSG voor 180 miljoen, klokten vorig jaar hoger af. Die laatste transfer zal officieel wel pas volgende zomer plaatsvinden, dit seizoen wordt de spits gehuurd.

Barcelona probeerde afgelopen zomer al om Coutinho binnen te halen, maar lukte daar toen niet in. Enkele dagen geleden leek Nike al wel de transfer te verklappen, door het Barcelona-shirt van Coutinho te koop aan te bieden. Begin 2017 ondertekende de middenvelder nog een nieuw vijfjarig contract op Anfield.

Opmerkelijk: Coutinho zou zelf ook een flinke financiële inspanning doen om naar Barcelona te kunnen gaan. De Braziliaan zou volgens Mundo Deportivo uit eigen zak 15 miljoen euro willen ophoesten om de transfer te vergemakkelijken. Liverpool speelde het spel hard, zeker na de slipper van Nike.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trainer Klopp: "Alles gedaan om hem te houden, maar het was zijn droom"

Jürgen Klopp heeft zaterdag op de website van Liverpool zijn visie gegeven op de transfer van Philippe Coutinho naar FC Barcelona. Volgens Klopp neemt de club afscheid van "een goede vriend, een bewonderenswaardig persoon en een fantastische voetballer".

"Het is met veel spijt dat we afscheid nemen van Philippe", legde de Duitser uit. "Het is een publiek geheim dat Philippe sinds juli onze club wou verlaten. Hij liet de kans niet voorbijgaan om aan zijn teammaats, de bestuursleden en mezelf te benadrukken dat de transfer belangrijk voor hem was. We hebben geprobeerd hem te overtuigen te blijven, maar spelen voor Barcelona was zijn droom."

"De voorbije vijf jaar heeft Philippe hier fantastisch gepresteerd", vervolgde Klopp. "Na de zomer heeft hij de draad opnieuw opgenomen en zich elke dag een professional getoond. Ik kan begrijpen dat de supporters teleurgesteld zijn, maar dat maakt deel uit van het voetbal. De club is sterk genoeg om verder te gaan en progressie te blijven boeken. Het bestuur zal blijven investeren in het elftal om te blijven groeien."

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer