Zwaar gevallen op weg naar proces van overvaller die hem schedelbreuk sloeg

© IMA

Een ingeslagen schedel. Dat is wat Rik Van de Cloodt (55) uit Wuustwezel overhield aan een overval. Op weg naar het proces maakte hij een zware val door de gevolgen van zijn schedeltrauma. Met een gehavend gezicht kon hij de daders alsnog in de ogen kijken.

Ivo Meulemans

Voor het hof van beroep in Antwerpen vond gisteren het donderdag plaats tegen Virgel P. (20) uit Turnhout en zijn Nederlandse kompaan Gregory R. (29) uit Zoetermeer. Het duo pleegde op 29 december 2014 een brutale overval op ’t Groenteboerke, de nachtwinkel van Rik Van de Cloodt op de De Merodelei in Turnhout.

Omdat de uitbater niet meteen de kassa wilde openen, sloeg Virgel P. hem met de kolf van zijn pistool op het hoofd. “Ze hadden zijn schedeldak ingeklopt, met een breuk van enkele vierkante centimeters tot gevolg”, zegt meester Roel Hofkens. “De druk heeft tot een verlamming van zijn rechterzijde geleid. Het leven van mijn cliënt heeft aan een zijden draadje gehangen. Het scheelde niet veel of de daders stonden terecht voor roofmoord.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen