Beelden tonen razende Beerschot-Wilrijk-voorzitter na rellen: “Er zijn kinderen naar het ziekenhuis, degoutant is dat”

De clash in 1B tussen Lierse en Beerschot-Wilrijk werd stilgelegd omdat de supportersclans van beide ploegen het aan de stok kregen met elkaar. Na de 2-0 voor Lierse gingen de poppen aan het dansen en moest de politie tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren. Na een ‘afkoelperiode’ van twintig minuten kon de match terug hervat worden. Ook voor de match waren er al strubbelingen met vuurpijlen waardoor de match later moest beginnen. Lierse won uiteindelijk de match met 2-1.

jefi, kugu, roro, vtvn

“Degoutant”

Beerschot Wilrijk-voorzitter Eric Roef reageerde woedend in de coulissen. “Als je 1.600 supporters wil hebben, dan moet je netten hangen, maar dat kan je niet betalen. Er gaan kinderen van ons met brandwonden naar het ziekenhuis, degoutant is dat.”

“Het is eigenlijk vrij eenvoudig op te lossen, maar dat wordt nagelaten”, reageerde ook Beerschot Wilrijk-coach Marc Brys. “Want wat er na de match gebeurd is, lijkt mij vermijdbaar door de supporterskernen iets meer uit elkaar te plaatsen. Als organisatie heb je ook de verantwoordelijkheid om preventief te werken. Als we hier nog 10 keer komen spelen en er verandert niets, dan is het 10 keer boel.”

Bij Lierse hadden ze echter snel een antwoord klaar. “Ons stadion is gekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en daar zijn nooit opmerkingen geweest”, aldus Lierse-manager Roel Rymen. “Het is overigens altijd met dezelfde bezoekende clubs dat we problemen hebben.”

“Ik zag vooral vuurpijlen uit het vak van Beerschot komen”, aldus Lierse-kapitein Frédéric Frans. “Dat hoort niet thuis in een stadion. Het is al de tweede keer dit seizoen dat dit gebeurt met de Beerschot-supporters. Die club moet daar toch eens over nadenken. Als aanvoerder heb ik de boel proberen te kalmeren, maar de waarheid is dat die van Lierse heel kalm waren. Ik denk niet dat daar het probleem lag.”

In de clinch

Na de 2-0 van Andrei Camargo in de 52ste minuut gingen de poppetjes aan het dansen. Beide supportersclans, enkel gescheiden van elkaar door een strook van een paar meter, gingen verbaal stevig in de clinch en er werd ook met bier over en weer gegooid. De oproerpolitie kwam het veld op om ervoor te zorgen dat de situatie niet uit de hand zou lopen. Om veiligheidsredenen werd de match voor twintig minuten stilgelegd.

De spelers van Lierse gingen meteen naar binnen, die van Beerschot-Wilrijk deden dat na enkele minuten ook. Even later kwamen Hernan Losada en Frédéric Frans, de kapiteins van beide ploegen, om hun fans tot kalmte aan te manen.

Vuurpijlen

Nog voor de match werden er al vuurpijlen van het ene supportersvak naar het andere geschoten. Daardoor begon de match met enkele minuten vertraging.

© BELGA

Beerschot Wilrijk eiste aanvankelijk het balbezit op, maar bij de eerste kans voor de thuisploeg was het raak. Een lage vrijschop werd toch nog doorgekopt door Bourdin en Joachim kon de opgesprongen bal met het hoofd voorbij Romo werken.

De partij miste kansen, maar bij de tweede stilstaande fase voor de Pallieters was het haast opnieuw raak. Frans kopte een vrijschop van Bougrine nipt naast. De eerste reactie van de bezoekers volgde iets voorbij het halfuur, maar Placca schoot te slap in de armen van Rakovsky. Net voor rust mocht Placca alleen op Rakovsky af, maar de Duitser trok opnieuw aan het langste eind.

Marc Brys bracht de speelgerechtigde Mbombo na rust en die claimde al meteen een penalty. Meteen daarop was het echter 2-0, nadat Janssens een dribbel inzette, Laurent als tussenstation vond en Camargo met de buitenkant van de voet in de hoek legde. Meteen het sein om de poppen aan het dansen te laten gaan in de tribune. Scheidsrechter Van Damme legde de partij meten dan twintig minuten stil.

Tegentreffer

Beerschot Wilrijk kwam nadien het best uit de kleedkamer en zorgde al snel voor 2-1 langs Mbombo, die een inzenden van De Jonghe perfect in doel werkte. De bezoekers zochten de 2-2, maar Mbombo vond Rakovsky en Losada schoot hoog over. De bezoekers probeerden nog, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet, zodat Lierse opnieuw leider is.

De Pallieters hebben nu één punt voorsprong op Cercle Brugge dat OH Leuven klopte met 1-0. Een tweede periodetitel en rechtstreeks ticket naar 1A wordt moeilijk voor Beerschot Wilrijk dat nu op acht punten van leider Lierse volgt. De Mannekes spelen woensdag nog wel een inhaalwedstrijd op bezoek bij Tubeke.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer