Gedaan met energiedip na de lunch als je in deze nieuwe zaak gaat eten

© fvv

Bekend probleem: na de lunch met een glas wijn heb je zin in een dut. Niet zo na een middagmaal in ­Nunchi in Gent, de eerste bentobar van Vlaanderen. Daar serveren ze een energiebommetje als lunch.

Julie Devlieghere

Dit hadden we nog niet in Gent, en in de rest van Vlaanderen evenmin: bento. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft, bento is geen speciaal gerecht maar een bepaalde manier van eten. In een box of bord met vakjes wordt een gerecht samengesteld volgens bepaalde verhoudingen van koolhydraten, proteïne en groenten.

“Drie eenheden koolhydraten, twee eenheden groenten en fruit, één eenheid vis, vlees of tofoe. Een lunch met die verhoudingen maakt dat je na de middag opnieuw meer energie hebt en productiever bent”, zegt Michael Pilozzi (33), die de zaak samen met zijn vriendin Jet Valstar (28) oprichtte.

Het concept bento komt overgewaaid uit Japan en Korea.

INFO

www.nunchi.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen