Een schip van de Italiaanse kustwacht kwam gisteravond aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Catania, met aan boord 86 overlevenden, onder wie verschillende kinderen en vrouwen, en acht lichamen.
Volledig scherm
Een schip van de Italiaanse kustwacht kwam gisteravond aan in de Zuid-Italiaanse havenstad Catania, met aan boord 86 overlevenden, onder wie verschillende kinderen en vrouwen, en acht lichamen. © AFP

Tientallen vluchtelingen verdronken na schipbreuk voor kust van Libië

Bij een schipbreuk vorig weekend voor de kust van Libië zijn 64 migranten omgekomen. Dat meldt de VN-migratieorganisatie IOM vandaag. Medewerkers van IOM spraken in Italië met overlevers van de ramp.

6 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Waarom kunnen mensen niet, net zoals wij, op een vliegtuig stappen en vertrekken naar waar ze maar willen? Waarom kunnen ze in Afrika geen asielaanvraag doen zodat ze weten dat ze al dan niet welkom zijn? Waarom slagen we er niet in om een menselijke oplossing te vinden?
  • jos robben

    6 jaar geleden
    als ze thuis waren gebleven was dit niet gebeurd
  • Gerd Peeters

    6 jaar geleden
    Hoeveel moeten er nog verzuipen voordat ze snappen dat ze niet naar Europa moeten komen? En diegene die er rijk van worden mogen ze onmiddelijk opsluiten.
  • Maserty Asaert

    6 jaar geleden
    Ik denk dat er veel regeringen aan verdienen! Anders hadden ze er al lang iets aangedaan.
  • marcel de baerdemaeker

    6 jaar geleden
    Al deze doden zijn te wijten aan zij die ze willen helpen oversteken. (Zowel de mensenhandelaars als zij die denken dat ze al deze mensen allemaal kunnen helpen.) Help deze mensen in hun eigen land of ten minste in hun eigen regio. Maar dat is te simpel en brengt niets op, behalve voor al deze doden waar het nu te laat voor is.