© rr

Dealer (19) neemt elf zakjes cocaïne mee naar verhoor

De 19-jarige Deurnenaar Quincy S.G. is tot achttien maanden cel veroordeeld. Hij stapte vorig jaar een politiebureau binnen met elf zakjes cocaïne. In zijn Vespa voor de deur lag nog honderd gram cannabis.

sare

Tienergangster Quincy S.G. (19) heeft zijn eerste correctionele veroordeling beet. Als minderjarige werd hij meermaals opgesloten in instellingen voor verschillende feiten, van autodiefstal tot dealen. Een keer, in september 2016, greep hij samen met twee kompanen een opvoeder van gemeenschapsinstelling De Hutten in Mol vast om zo te ontsnappen. Hij gaf zich pas na zijn achttiende verjaardag aan bij de politie, waardoor de jeugdrechter hem niet meer kon terugsturen naar de instelling.

S.G. startte vervolgens een handeltje in cocaïne en cannabis en maakte zich blijkbaar niet al te veel zorgen over de pakkans. In januari 2017 stapte hij een politiekantoor binnen voor verhoor in een ander dossier. Hij werd gefouilleerd en bleek elf zakjes cocaïne bij zich te hebben. Voor het commissariaat stond zijn Vespa, daarin vond de politie nog honderd gram cannabis en enkele honderden euro cash geld. De drugshandel levert hem uiteindelijk achttien maanden gevangenis en achtduizend euro boete op.

Kalasjnikov

S.G. was niet aanwezig tijdens zijn recente proces, hij werd bij verstek veroordeeld. De jongeman zit ondertussen wel in de gevangenis omdat hij bij een controle in Limburg bleek rond te rijden met een geladen, schietklare kalasjnikov op de achterbank. “Om een gokkantoor te overvallen”, verklaarde zijn passagier George O. aan de speurders. Die verklaring wordt nu onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER