Bijna negen op de tien vrouwen in Brussel werden al geconfronteerd met een vorm van seksuele intimidatie.
Volledig scherm
Bijna negen op de tien vrouwen in Brussel werden al geconfronteerd met een vorm van seksuele intimidatie. © Thinkstock

Negen op de tien vrouwen in Brussel al lastiggevallen

Bijna negen op de tien vrouwen in Brussel werden al geconfronteerd met een vorm van seksuele intimidatie. Een op de drie ondervindt daar nog elke dag negatieve gevolgen van. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent op vraag van de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V). Dat meldt De Tijd vandaag. 

65 reacties

  • Benny Vandervelde

    6 jaar geleden
    De mensen gaan pas binnen 10 jaar beseffen dat ze beter wat socialer met elkaar waren omgegaan. Want iedereen zal alleen staan, buiten dan die extreem rechtse groeperingen. "Ik" is te belangrijk de dag van vandaag, we gaan ons dat egoïsme nog dik bekopen!
  • Bert Verbist

    6 jaar geleden
    Jambon tegen zichzelf morgens vroeg voor de spiegel."Awel, de volgende keer he, de volgende keer ga ik er echt serieus werk van maken se van die grote opkuis". Maak u geen illusies mensen, het schip is reeds gezonken, er is geen terugweg meer mogelijk, wij zijn allen het slachtoffer van de nooit aflatende politieke gezwets, van valse beloftes. Hoofdzaak van de politieke elite is, ikke ikke ikke, en de rest interesseert mij niet. Het is nooit anders geweest, het zal nooit veranderen.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Dit is al tientallen jaren aan de gang, iedereen die in onze hoofdstad alleen op straat moet/durft te komen heeft wel al de geijkte verwensingen sale Belge, sale Flamin meegekregen, alle mensen die hierover een opmerking durven te maken worden door onze poco's meteen weggezet als onverdraagzame racist, gemakkelijk zat...ze zijn zo lief meneer.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Is me meermaals overkomen toen ik een pak jonger was. Sommige mannen menen zich alles te mogen permitteren. Vaak in volle trams of metro's. Daar profiteren de viespeuken van.
  • Moers Patrick

    6 jaar geleden
    Ik walg van Brussel!!!!