Vlaams minister-president Geert Bourgeois.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois. © BELGA

Vlaamse regering heeft nog geen standpunt over Energiepact: "Visietekst nog niet besproken"

EnergiepactDe Vlaamse regering heeft nog geen standpunt klaar over de visienota over een Energiepact, bijna een maand nadat de vier energieministers daarover een akkoord bereikten. Dat heeft minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bevestigd in Commissie in het Vlaams parlement. Een concrete timing is er niet. Volgens sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke is het "erg duidelijk dat de regering niet van plan is nog een interfederaal energiepact te sluiten".

15 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    Je kan geen visienota opstellen als er geen visie is! Een kerncentrale kan je desnoods nog verkopen, zonnepalen en windmolens niet. En toch zijn er die willen gaan voor schroot, begrijpen wie begrijpen kan! Pure verspilling van grondstoffen.
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    Met andere woorden: wat de vlaams-nationalisten zelf doen, verknoeien ze beter. Op alle vlakken.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    MIJ en ONS interesseert alleen dat wij na 2025 evenveel electriciteit hebben als nu. Waar die vandaan komt is eender, maar die groenen geloof ik niet als ik de omliggende landen bekijk. Overal blijven ze in kerncentrales geloven, voorlopig toch nog, voor de zekerheid. Groen is ongeloofwaardig met hun nattevingerstudies !
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    De arrogantie ten top andermaal kiest NVA voor het patronaat van VOKA tegen de gewone mensen in. Gezondheid is onbelangrijk ,wel belangrijk is de onbelaste winsten aan de aandeelhouders en bouwpromotoren. Walgelijke partij.
  • Wim Hellemans

    6 jaar geleden
    In Duitsland halen ze de "groene"2020-doelstelling niet, één reden : kernuitstap. Wetende dat alle NUC's in DL nog steeds niet eens gestopt zijn & ze produceren nu al een factor 1000 meer fijn stof dan in Frankrijk die +- evenveel energie produceert, de zogenaamde Duitse alternatieven, bruinkool noodzakelijk om toch maar hun gelijk te halen. Neem beter vb aan Zweden, die hebben ook gerekend (lees herberekend !)