Chris Lomme roept vrouwen op: ‘Loop niet met je blote tieten rond!’

Chris Lomme. © BELGA

Op radiozender Joe FM heeft de Vlaamse actrice Chris Lomme woensdag haar licht laten schijnen op de #MeToo-discussie, nu die door een brief in Le Monde een nieuwe wending gekregen heeft. ‘Loop niet met je blote tieten rond’, roept ze op.

mrra, rdc

Honderd Franse vrouwen, onder wie de Oscarwinnende actrice Catherine Deneuve, namen het dinsdag in een opiniestuk in Le Monde op voor mannen die aanhoudend of onhandig flirten. Volgens de ondertekenaars is een en ander na de affaire-Weinstein en #MeToo ontspoord. ‘Verkrachting is een misdaad, maar aanhoudend of onhandig geflirt is geen overtreding’, vinden ze.

Bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx bleek dat Chris Lomme er een behoorlijk gelijklopende mening op nahield. Eerst en vooral vond ze het goed dat over misbruik van vrouwen wordt gesproken. ‘Dat moet worden aangeklaagd’, klonk het.

‘Maar dat wil niet zeggen dat heel de maatschappij zo is’, nuanceerde Lomme echter, ‘dat mannen niets meemaken. God, jongens, als vrouwen met hun kont bloot rondlopen, dan is er toch een beetje sensualiteit die naar boven komt. Je moet dat toch ook een beetje aanvaarden. Lok het niet uit, hé, verdomme! Loop niet met je blote tieten rond!’

Lomme was vroeger naar eigen zeggen ‘een mooi meisje’ en noemde zich nog steeds ‘een sensueel type’. ‘Ik had vroeger veel succes, en als je wordt nagefloten, dan streelt dat natuurlijk je ijdelheid.’ Toch benadrukte ze ook dat vrouwen erover moeten durven praten wanneer het misloopt. ‘Flirten kan, maar mannen moeten wel hun poten thuis houden.’