© BELGA

Recordjaar Zoo en Planckendael, met meer dan twee miljoen bezoekers

De Zoo van Antwerpen en Planckendael ontvingen in 2017 een recordaantal bezoekers. Planckendael klokte af op net iets meer dan 1 miljoen, een stijging van 5% ten opzichte van 2016. In de Zoo kwamen 1,1 miljoen dierenliefhebbers op bezoek, een toename van 10% vergeleken met 2016.

ph

De Skywalk, de Buffelsavanne en de Mensapenvallei waren de nieuwe attracties van de Zoo. De gloednieuwe Mensapenvallei is sinds juli 2017 de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla’s en chimpansees. Klimtuigen en natuurrotsen zorgen dat er heel wat te beleven valt voor zilverrug Matadi, zijn vrouwen en andere mensapen. Als bezoeker wandel je daar nu tussenin. Ook de animatie op het Apenspeelplein valt in de smaak. Kinderen kunnen daar klauteren in palmbomen en op een touwenparcours.

© Kris Van Exel

In Planckendael ging er dan weer veel aandacht naar de kerstbaby in de olifantenfamilie. Olifant May Tagu, de zus van Kai-Mook, zette op kerstdag een schattig olifantje op de wereld. En er zijn nog twee kalfjes onderweg. Het aantal abonnees van de Zoo en Planckendael ging in 2017 met 6,5 % naar omhoog, en zit nu op 210.000.

Met het grootse musicalspektakel Zoo of Life viert de Zoo tijdens de paasvakantie de 175ste verjaardag. Daarvoor zijn al 16.000 tickets verkocht.

© Kioni Papadopoulos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER