© BFM

Deel van Borgerhout tijdlang zonder stroom, trams rijden nog met vertraging

Omwille van een stroompanne op het ondergrondse netwerk, reden er donderdagnamiddag een tijdlang geen trams tussen halte Astrid en Sportpaleis, en tussen Deurne en Luchtbal. Verschillende straten in Borgerhout kwamen ook zonder stroom te zitten.

inke, brip

De omgeving rond Hof ter Lo zat tussen 14 uur en 15 uur zonder stroom. Onder andere de Noordersingel, de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan waren getroffen. Door de stroomonderbreking waren er ook problemen met de verkeerslichten in de omgeving van de Stenenbrug en de Noordersingel.

De oorzaak van de stroompanne was een uitval van een middenspanningskabel. “Rond 14.10u kregen we een oproep van de uitval. Onze ploegen hebben de situatie ondertussen hersteld”, zegt woordvoeder Jean-Pierre Blomme van netwerkbeheerde Eandis.

Ook verschillende trams in het noorden van Antwerpen stonden stil. “Vooral in het noorden van Antwerpen – in de buurt van de Bredabaan en Noorderlaan – waren er problemen”, zei De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken. Ondertussen rijden de trams weer, maar de gevolgvertragingen kunnen nog een tijdje aanhouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER