Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Angst voor hackers: "Fabrikanten, zorg voor webcamklepje"

Een autofabrikant moet zorgen voor een veilige auto. Waarom is de bouwer van een laptop niet verantwoordelijk voor een veilige computer? Bijvoorbeeld door verplicht een webcamschuifje in te bouwen? Dat stelt Hans de Zwart van de Nederlandse belangenorganisatie Bits of Freedom.

6 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Digitale “vooruitgang”, wat een mop, lijkt mij eerder digitale horror te worden. Helaas zullen we nooit weten hoe Orwell’s 1984 er zou uitzien moest hij nu geleefd hebben.
  • Marc Wouters

    6 jaar geleden
    Laat normale mensen eens doen zeg. Elke dag hoor je oproepen tot nieuwe verboden of verplichtingen. Alsof er nog niet genoeg ambtenarij is. Wie paranoïde is kan een post-itje plakken.
  • Greta Van de Vyver

    6 jaar geleden
    is eerste wat ikzelf en ook mijn familie deden bij de aankoop van een computer met ingebouwde webcam: een simpele post-it erover, niet moeilijk en goedkoop, waarom moeilijk doen?
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Ik stel dergelijke aanpassing voor laptop- , pc-, gsm- enz. camera's al 15 jaar voor, maar besef al te goed dat de overheid dit weigert te verplichten. De wet verplicht immers 'derden' (software- en hardware ontwikkelaars én providers) om toegang te verlenen tot alle soorten communicatiemiddelen. Onlangs een ervaring gehad die doet vermoeden dat de staatsveiligheid met dit soort 'toegang' burgers bespioneert.
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Nooit gehoord van een Post-it papiertje ?