Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Twee kenners over de aanstaande hervormingen in veldritland: "Niets overhaast beslissen of het project is gedoemd om te mislukken"

VeldrijdenHervormingen staan op til binnen de veldritwereld. Te veel crossen, te veel klassementen en te weinig vedetten. De fans kijken liever op de buis. Daarom is volgens de Internationale Wielerunie (UCI) een grondige reorganisatie broodnodig: een nieuw prestigieus criterium met 20 tot 25 manches ligt op tafel. "Een slecht idee", volgens Bart Wellens, "maar vernieuwingen zijn wel nodig", vindt Roland Liboton. 

30 reacties

  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    De grootste aller tijden Liboton heeft gelijk men moet met de tijd mee de mensen willen na bepaalde tijd iets anders, dat is nu één maal de maatschappij. Dat ziet men op vele vlakken op het werk,sport en cultuur het veranderd stelselmatig.
  • wil baken

    6 jaar geleden
    hahaha twee kenners die zeggen dat hun sport te veel aandacht krijgt op tv. Twee super renners maar duidelijk niet de grootste lichten, stylaerts zou amper aandacht krijgen als er maar 1 cross per week was op tv, het is net door dat overaanbod dat ze ook aandacht krijgen. Dit moet je eens vertellen aan iemand die in een sport zit die niet op tv komt. Er is geen probleem er wordt een probleem gezocht, de marktwerking lost dat zelf op.
  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Nog 25 crossen ipv nu 75! Startgelden maal drie! Telenet abonnement sport driemaal goedkoper! Toppers gaan vluchten naar wegkoers en de meelopers worden dan de toppers! Commentators gaan doppen! Om een cross te organiseren zal het een utopie zijn ! Budget maal vier! Meer startgeld en minder tv rechten!
  • Pieter De Koninck

    6 jaar geleden
    Het verschil met Boom, Stybar en Albert met de uitdagers die we nu hebben was dat vernoemd trio wel met VA en VdP zouden kunnen concurreren - moesten ze in het veld gebleven (kunnen) zijn
  • René Pijnacker

    6 jaar geleden
    Typisch om te zagen over de ticketprijzen voor komend WK. Dagticket Heusden-Zolder kostte 2 jaar geleden nog 36,50 nu Valkenburg 27,50.