© hbvl

Wat te doen nu het zonnetje terug komt piepen dit weekend? Dit zijn onze tips

Dit weekend zou het zonnetje zich voor het eerst sinds lang weer laten zien. Een ideaal moment dus om er nog eens op uit te trekken. Dit zijn onze leukste tips.

eco

1. Unieke oldtimers op jubileumeditie InterClassics in Maastricht

De oldtimerbeurs InterClassics Maastricht (een van de topbeurzen in die sector in Europa) is aan haar 25ste editie toe. Dat wordt extra in de kijker gezet met een overzicht van de highlights van de afgelopen jaren. Dat houdt in dat u zich kan vergapen aan unieke stukken, zoals een Jaguar D-Type (een LeMans-winnaar), de originele Aston Martin DB5 waarmee James Bond in de film ‘Goldfinger’ rondreed, of een originele Porsche 550 Spyder. En aan de 800 andere klassiekers bij de 275 exposanten natuurlijk.

Zaterdag en zondag, van 9 tot 18 uur. MECC, Forum 100 Ticket kassa: 19,5 euro (gratis voor -12 jaar). www.interclassicsmaastricht.nl

2. Winterwandelingen in het Openluchtmuseum in Genk

Vanaf dit weekend (en dat tot eind februari) kan u elke zaterdag en zondag de benen gaan strekken en een winterse wandeling maken in het Openluchtmuseum van Bokrijk. U kunt daarvoor terecht in de delen Kempen en Haspengouw, waar de historische gebouwen mooi verlicht zijn.

Van 13 jan. t.e.m. 25 februari, weekenddagen van 14 tot 20 uur. Bokrijklaan 1. Toegang: 2 euro (gratis voor kids en abonnees.) www.bokrijk.be

3. Borrelwandeling door bossen van Ubbersel in Heusden-Zolder

Wil u ’s avonds het bos in? Dan is het misschien een goed idee om zaterdagavond deel te nemen aan de borrelwandeling van Schuttersgilde Sint-Hubertus. U volgt een bewegwijzerde route van 4 kilometer, met onderweg een tussenstop met warme en koude dranken. Het traject gaat door de bossen van Ubbersel, dus warme kledij en een zaklamp zijn aanbevolen.

Zaterdag, vertrek tussen 17.30 en 20 uur. Kanaalweg. Deelname: 2 euro. www.heusden-zolder.be

4. Veel theater tijdens openingsweek De Nieuwe Zaal in Hasselt

Het centrum van Hasselt heeft er vanaf dit weekend een nieuwe theaterzaal bij en dat op campus Hemelrijk van de Hogeschool UCCL. De Nieuwe Zaal wordt de vaste stek van theatergroep Het nieuwstedelijk en ook een plaats voor muziek, debat, audio én film. Om een en ander feestelijk in te zetten, worden er niet alleen dit weekend maar ook in de loop van volgende week verschillende theatervoorstellingen, een filmvertoning door Z33/Zebracinema en enkele debatten georganiseerd.

De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96. Alles over de programmatie en tickets op www.denieuwezaal.be

5. Wereldfeest met marionetten en Guinees dansen in Neerpelt

Het jaarlijkse Wereldfeest Karibu Karamu (dat de rijkdom van andere culturen in het zonnetje wil zetten) biedt opnieuw een gevarieerd programma aan voor jong en oud. Dat gaat van een optreden van raptalent Graci (uit Overpelt) over magische voorstellingen door het marionettentheater Buguel Noz tot Afrikaans muziektheater en percussie. U kunt zelf ook deelnemen aan workshops zoals Afrikaanse dansen, een henna tattoo laten zetten, of genieten van iets lekkers uit de wereldkeuken. Place to be zondag is het Dommelhof.

Zondag, van 13 tot 18 uur. Toekomstlaan 5. Gratis toegang. www.wereldfeestondersteboven.eu

6. Fakkeltocht met Vikings op Vallers Vuur in Riemst

In Val-Meer staat zaterdag traditiegetrouw het event Vallers Vuur op de agenda. Dat start met een geanimeerde fakkeltocht voor jong en oud. Dit jaar is dat een avontuur door het mythische land van de Vikingen. Na deze fantasierijke wandeling is er nog een kerstboomverbranding met vuurshow én vuurwerk en kan u gezellig naborrelen in de feesttent. De organisatie is in handen van vzw ’t Stupke.

Zaterdag, vertrek verhalentocht tussen 18.30 en 20 uur. Kampplaats, Stroekestraat. Gratis deelname. www.hbvl.be/agenda

7. Jaarlijks autosalon van start in Brussel

© Photo News

Op zoek naar een nieuwe auto of naar een vervoersmiddel op twee wielen? Of benieuwd naar de nieuwste snufjes en technieken in deze branche? Dat moet u naar de 96ste editie van het Autosalon. Die is vrijdag gestart en loopt nog tot en met volgend weekend. U kunt u verwachten aan heel wat premières want nogal wat automerken stellen hun nieuwste types voor. Maar natuurlijk kan u ook gewoon gaan wegdromen aan de standen van de prestigeauto’s of genieten van de animatie.

Nog tot 21 januari, dagelijks open van 11 tot 19 uur (soms langer). Belgiëplein 1. Ticket: 15 euro (korting via internet, voor kinderen en groepen). www.autosalon.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer