Graham Rix en Gwyn William
Volledig scherm
Graham Rix en Gwyn William © Photograph: Neal Simpson/Empics Sport

Schandaal bij Chelsea schokt voetbalwereld: "Rot op naar Afrika of ga omaatjes bestelen"

Premier LeagueEen racistisch schandaal bij topclub Chelsea zet de voetbalwereld in rep en roer. Drie Afrikaanse ex-voetballers die in de jaren 90 dienst uitmaakten van de jeugdopleiding van de Blues, hebben klacht ingediend wegens gruwelijk racisme. Ze stellen dat elke gekleurde voetballer stevig werd aangepakt -zowel verbaal als fysisch- door twee trainers van weleer. Eigenaar Roman Abramovich tilt zwaar aan de zaak en ook de Engelse voetbalbond FA stelde reeds een onderzoek in. 

11 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Who cares? Ze zijn daar om wat te sjotten en geld binnen te brengen. Voetballers zijn nu eenmaal goederen, hier in de Belgische prutsclubs importeren ze toch ook Afrikanen die wat kunnen hollen in de hoop op Europees ticket.
  • Ronny Cockuyt

    6 jaar geleden
    Het is wel raar dat in de meeste gevallen daar over gesproken wordt,in de meeste gevallen als hun film of sportcarriere of zo afgelopen is. Er zijn ook wel gevallen genoeg dat de blanke ook genoeg scheldwoorden te verwerken krijgen van donkere mensen,waar wel nooit een drama van gemaakt wordt.
  • ronny gys

    6 jaar geleden
    Ja er zijn van die klootzakken die denken dat ze zich alles kunnen permitteren omdat ze bij een top club werken. Ik denk , dat als ze bij al de topclubs de financiële toestand eens gaan bekijken en al wie meer dan 100.000 euro schulden heeft opdoeken er geen voetbal meer bestaat. Sinds er zoveel geld gemoeid is bij het voetbal heb ik geen enkele interesse meer voor deze sport.
  • Vic Smeets

    6 jaar geleden
    Kom op jongens , goedpraten die daden zoals alle verwerpelijke daden tegen kleurlingen tegenwoordig worden goedgepraat.
  • steve nulens

    6 jaar geleden
    Één verhaal,altijd 2 versies. Dit is racisme,draait het anders uit dan blijkt het een jeugdzonde,heel mooi allemaal dat rond de pot gedraai.