© bfm

Geseinde wegpiraat betrokken bij crash aan justitiepaleis

Aan de Bolivarplaats zijn zaterdagavond twee auto’s frontaal op elkaar gereden. In een van de auto’s zat een geseinde wegpiraat. Hij raakte zwaargewond bij de botsing.

JoRo, SaRe

De hulpdiensten haastten zich zaterdagavond massaal naar de Brusselstraat ter hoogte van de Bolivarplaats. Volgens de eerste meldingen waren daar zes wagens op elkaar gereden. Ter plaatse bleek dat het om twee auto’s, een Mitsubishi en een Audi, ging.

De twee waren frontaal op elkaar gereden en de Mitsubishi was weggeslingerd tot tegen een verkeerslicht. “In een van de wagens (de Mitsubishi, red.) zat een 43-jarige man gekneld”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Hij raakte zwaargewond en verkeerde aanvankelijk in levensgevaar.”

De man bleek nog geseind te staan voor meerdere zware verkeersinbreuken. Hij moest nog een gevangenisstraf uitzitten voor een veroordeling door de politierechtbank in Leuven.

De bestuurster van de Audi, een 36-jarige vrouw, raakte lichtgewond. Haar passagiers kwamen er met de schrik vanaf. De twee auto’s werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie zal proberen uit te zoeken wie van de twee partijen ‘spook reed’ en of de 43-jarige man zoals in het verleden ook nu rondreed onder invloed van drank of drugs.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER