BELGA_HANDOUT
Volledig scherm
© BELGA_HANDOUT

Red Wolves moeten kruis maken over WK handbal na verlies in Nederland

Meer sportDe Belgische handbalmannen zijn uitgeschakeld in de voorronde van het WK 2019. De Red Wolves verloren met 33-30 van Nederland en grijpen zo naast groepswinst en het ticket voor een dubbel barrageduel om een plaats op het WK.

3 reacties

  • Ricardo Paulssen

    6 jaar geleden
    Nou Jean, ik als Nederlander kan je daar geen gelijk in geven... in het Voetbal is het momenteel een ander verhaal en ook in het basketbal is het armoede troef in Nederland
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Zoals ik 3 dagen geleden al stelde, in ploegsporten zijn we altijd ondergeschikt aan de Nederlanders.
  • Alex Van Steenpaal

    6 jaar geleden
    Makkelijke overwinning
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.
  2. Van de Audi van Derwael tot de Breitling van Kopecky: waarom onze topatleten zo in de smaak vallen van luxemerken
    PREMIUM
    17

    Van de Audi van Derwael tot de Breitling van Kopecky: waarom onze topatleten zo in de smaak vallen van luxemerken

    Het Zwitserse horlogebedrijf Breitling stelde deze week Lotte Kopecky als ambassadrice aan. De wielrenster is lang niet de enige Belgische sporttopper waarmee ‘premium brands’ zich graag associëren. Denk maar onder meer aan Remco Evenepoel of Nafi Thiam. Maar hoe komt dat? Waarom vallen topatleten - en zeker olympiërs - zo in de smaak bij luxemerken? Twee experts lichten toe. “Mensen spiegelen zich graag aan succes. Je bent liever een fan van de beste dan van een verliezer.”